Werkwijze van Loes Voedingscoach

 

Afvallen zonder dieet!!

Dat klink goed hé? Laat dat nou juist de meest doeltreffende en definitieve manier zijn om blijvend kilo's kwijt te raken. Het wonderdieet bestaat namelijk niet. Diëten zijn op lange termijn moeilijk vol te houden, bijna iedereen stopt na verloop van tijd en zit daarna weer snel op het oude gewicht, of is zelfs zwaarder dan voorheen. Verandering van je leefstijl, het aanpassen van je voedingspatroon en je beweegpatroon, is daarom veel effectiever. Je eet immers niet tijdelijk 'anders', maar blijvend en daarin is best ruimte om met mate te genieten van de lekkere dingen in het leven. Bijkomend effect naast een verbeterde gezondheid is dat je je gewenste gewicht kan bereiken, je beter in je vel gaat zitten, meer zelfvertrouwen krijgt en vol energie aan een nieuwe dag begint.
Hoe leer je nou om je leefstijl te veranderen? Hoe pak je dat aan? Daar ga ik jou bij helpen! Ieder mens is uniek, heeft zijn eigen behoeften, voorkeuren en wensen. De begeleiding pas ik op jou aan en zo ga ik te werk:

Kennismakingsgesprek
We maken eerst eens kennis, geheel vrijblijvend en kosteloos. Wanneer het klikt tussen ons, verricht ik de metingen en bespreken we jouw persoonlijke doelen. Tevens vraag ik je om een voedingsdagboek bij te houden, hierin houdt je alles bij wat je dagelijks eet en drinkt.

Intakegesprek
Aan de hand van je eetdagboek en het resultaat van je metingen, stel ik een persoonlijk behandelplan voor je op, met daarin o.a. de door jou gestelde doelen op het gebied van gewicht, gezondheid, welzijn enz. In het plan staat ook jouw persoonlijke energiebehoefte en jouw voedings- en beweegadvies. Tijdens dit gesprek bespreken we het behandelplan uitvoerig en maken we afspraken over de begeleiding.

Vervolgconsult
Tijdens dit consult weeg en meet ik je weer om de voortgang te kunnen volgen en bespreken we hoe het gaat. Loop je bijvoorbeeld tegen moeilijkheden aan, moet er misschien nog wat aangepast worden in de adviezen, is er behoefte aan recepten? Dit zijn allemaal zaken die aan bod kunnen komen.

Kort weegconsult
Tijdens dit consult weeg en meet ik je en is er de gelegenheid voor een paar korte vragen.

Voor veel mensen levert een gewichtsverlies van 5-10% al veel gezondheidswinst op. De vervolgconsulten vinden plaats zo lang jij ze nodig acht.